SCHLADA L’FILFIL (SALADE VAN GROENE PEPERTJES)
6 verse groene pepertjes - mild van smaak
6 grote rijpe stevige tomaten
5 teentjes knoflook - uit de knijper
1 theelepel komijnzaad
¼ theelepel rode pepertjes - fijn gesnipperd
zout
5 eetlepels olijfolie
sap van 2 citroenen of 6 eetlepels blanke azijn
Breng een pan met water aan de kook en leg er de groene papertjes in met de tomaten. Laat het water 2 à 3 minuten koken. Schep de tomaten uit het kokende water en leg ze in ijskoud water. Laat de pepertjes nog 4 minuten langer doorkoken en leg ze dan ook in ijskoud water.
Verwijder de velletjes van de groene pepertjes, snijd deze overlangs door en verwijder ook de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Maak een saus van knoflook, komijnzaad, stukjes rode peper, zout naar smaak, olijfolie en citroensap of azijn. Roer deze goed door en schenk de saus over de groenten. Schep de salade door elkaar en laat 20 minuten intrekken voor de maaltijd.
4 personen
land : Marokko
gerechtsoort : salade
bron : De Marokkaanse keuken / Irene Day
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten