donderdag 21 februari 2019

Garnalenomelet met amandelen (Marokko)

GARNALENOMELET MET AMANDELEN

200 gram gepelde garnalen
3 eetlepels olijfolie
1 ui, zeer fijn gesnipperd
4 eetlepels gehakte peterselie
½ theelepel komijnzaad
75 gram amandelen, zonder velletjes geroosterd in de koekenpan en hierna fijngehakt
1 eetlepel suiker
4 eieren, losgeklopt
zout


Verwarm voor de omelet de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin op niet te hoog vuur de uien lichtbruin. Voeg dan de garnalen toe met peterselie, komijnzaad, de amandelen en suiker. Warm dit omscheppend even door. Klop zout naar smaak door de eieren en schenk het eimengsel in de pan. Laat op laag vuur de omelet stevig worden. Schuif de omelet op een warme schaal en garneer met suiker en enkele gehakte amandelen. Serveer de in punten gesneden omelet zo warm mogelijk. Er kunnen natuurlijk ook 4 eenpersoons omeletten van worden gebakken in een veel kleinere koekenpan.

1 persoon (als lunchgerecht, of 4 personen als dessert)

gebied : Marokko
gerechtsoort : lunchgerecht of dessert

bron : De Marokkaanse keuken / Irene Day

Geen opmerkingen: