LUBIA (STOOFPOT VAN BONEN)
500 gram witte bonen, 12 uur in koud water geweekt
1 ui
4 schoongemaakte teentjes knoflook
5 eetlepels olijfolie
1 grote ui, fijn gesnipperd
5 eetlepels gehakte peterselie
1 theelepel vers gemalen zwarte peper
zout
mespunt saffraanpoeder
3 eieren
Breng de witte bonen in het weekwater aan de kook en voeg de ui en de teentjes knoflook toe. Laat de bonen op laag vuur gaar worden. Verwijder ui en knoflook, laat de bonen uitlekken. Verwarm in een braadpan de olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui licht van kleur. Voeg peterselie toe met peper en zout naar smaak en schep de witte bonen in de pan.
Warm alles door. Klop de eieren los in een kommetje en roer deze van het vuur af door de bonen.
Zo snel mogelijk serveren.
4 personen
land : Marokko
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Marokkaanse keuken / Irene Day
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten