zaterdag 23 februari 2019

Kikkererwtentajine met spinazie en yoghurt (Marokko)

KIKKERERWTENTAJINE MET SPINAZIE EN YOGHURT

1 eetlepel ghee, smen of arganolie, of 1 eetlepel olijfolie plus 1 eetlepel boter
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
stukje verse gember van 2,5 centimeter (25 gram), geschild en fijngehakt
1 theelepel komijnzaad
250 gram gare kikkererwten
1 theelepel kurkuma
1 - 2 theelepels Ras el hanout
500 gram spinazie, gestoomd en grof gehakt
zeezout
versgemalen zwarte peper
2 - 3 eetlepels dikke, romige yoghurt
½ theelepel paprikapoeder


Verhit de ghee in een tajine of pan met dikke bodem. Voeg de ui, knoflook, gember en het komijnzaad toe en bak ze tot ze beginnen te verkleuren. Voeg de kikkererwten toe en schep ze goed door het ui-gembermengsel. Roer dan de kurkuma en ras el hanout erdoor. Voeg de spinazie en 1,5 deciliter water toe. Dek de pan af en laat het geheel 10 - 15 minuten op laag vuur koken.
Breng de tajine op smaak met zout en peper en schep de yoghurt erop. Bestrooi het gerecht met het paprikapoeder en serveer het direct.

3 - 4 personen

bereidingstijd : 15 - 20 minuten

gebied : Marokko
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Vegetarische tajines & Couscous : 65 Verrukkelijke recepten voor Marokkaanse gerechten / Ghillie Başan

Geen opmerkingen: