zaterdag 23 februari 2019

Imjibinah (Marokko)

IMJIBINAH (KAASTAARTJES)

Deze kaastaartjes kunnen, zoals in Marokko, zoet worden geserveerd. Wentel de taartjes, als ze nog warm zijn, in een sausje van suiker, kaneel en water.
De kaastaartjes kunnen warm of koud worden gegeten. Er kan als ze niet in de suikeroplossing zijn gedoopt ook suiker overheen worden gestrooid.

6 velletjes diepvriesbladerdeeg
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels geraspte ui
6 hardgekookte eieren, met een vork fijngewreven
200 g verse roomkaas, in blokjes gesneden
zout
1 eetlepel kaneel
100 gram boter of olijfolie


Laat het diepvriesbladerdeeg ontdooien en rol het deeg tot een langwerpige vorm.
Meng in een kom de peterselie, ui, de eieren, blokjes kaas, zout en kaneel.
Verdeel deze massa over de langwerpige stukken deeg. Bestrijk de randen van het deeg met wat water en vouw het deeg tot een pakketje. Druk de randen stevig op elkaar. Bak de taarten met twee stuks tegelijk in hete boter in de koekenpan. Hiervoor kan ook olijfolie worden gebruikt. De taartjes kunnen ook naast elkaar in een voorverwarmde oven worden gelegd. Bestrijk ze dan aan de bovenkant met wat gesmolten boter.

4 personen

land : Marokko
gerechtsoort : gebak

bron : De Marokkaanse keuken / Irene Day

Geen opmerkingen: