zaterdag 23 februari 2019

Sfinjes (Marokko)

SFINJES (DOUGHNUTS VOOR HET ONTBIJT)

Een warme doughnut met een koffie is een goed begin van de dag.

450 gram bloem
30 gram gist van de bakker
lauw water


Zeef de bloem boven een werkblad. Los de gist op in een flinke scheut lauw water. Druk een kuiltje in de bloem, schenk er het gistmengsel in en begin gedurende 30 minuten een soepel deeg te kneden. Schenk elke keer een beetje lauw water bij het deeg tot het een dikke gladde massa is geworden. Laat het deeg dan in een met bloem bestoven kom met een met bloem bestoven doek erover 30 minuten op een warme plaats rijzen.
Breek een bolletje van het deeg. Rol er tussen de handen een slang van en vorm hier een ring mee. Bak deze ringen in de frituurpan in olie goudbruin. Draai de deegringen om in de olie als ze aan één kant bruin zijn.
Geef de doughnuts bestrooid met suiker of bestreken met honing.

4 personen

land : Marokko
gerechtsoort : ontbijtgerecht

bron : De Marokkaanse keuken / Irene Day

Geen opmerkingen: