zaterdag 8 december 2018

Wildzwijns- of varkenscurry (Sri Lanka)

WILDZWIJNS- OF VARKENSCURRY

900 gram varkensbuik met het bot, in blokjes van 2½ centimeter
1 theelepel komijnzaad, geroosterd en gemalen
1 theelepel venkelzaad, geroosterd en gemalen
½ theelepel geelwortelpoeder
2 centimeter gemberwortel, in dunne plakjes
2 theelepels gedroogde chilivlokken
2 stukjes goroka (kokum)
1 kaneelstokje
2 eetlepels langkorrelige rijst, fijngestampt
2 kruidnagels
4 groene kardemompeulen, gekneusd
de blaadjes van 1 takje vers kerrieblad
2 eetlepels plantaardige olie
10 rode uien, gepeld en fijngesneden
5 tenen knoflook, in dunne plakjes


Vermeng het vlees in een schaal met alle overige ingrediënten behalve de olie, uien en knoflook. Zet de schaal afgedekt 1 uur opzij. Verhit de olie in een braadpan op halfhoog vuur, doe de uien erin en smoor ze in 6 - 8 minuten glazig. Voeg het vleesmengsel, de knoflook en 2½ deciliter water toe en stoof het 25 minuten tot het vlees gaar en de saus dik is. Breng op smaak met zout.

6 personen

gebied : Sri Lanka
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Serendip : Een culinaire ontdekkingstocht door Sri Lanka / Peter Kuruvita

Geen opmerkingen: