zaterdag 8 december 2018

Mjaso Kabana w Tomatnom Souse (Rusland)

MJASO KABANA W TOMATNOM SOUSE (WILD ZWIJN MET TOMATENSAUS)

900 gram wild zwijn
600 milliliter marinade
30 gram spek, in blokjes
runderbouillon (van bouillonblokje)
120 gram wortels
120 gram uien
50 gram knolselderij
50 gram peterselie
30 milliliter wijnazijn
450 milliliter tomatensaus


Snijd het vlees in stukken en marineer ze gedurende 24 uur. Bak het spek uit en braad daarna de stukken wild zwijn aan alle zijden bruin in het vet. Schenk wat runderbouillon erop en smoor het vlees samen met de kleingesneden wortels, uien, knolselderij en peterselie en de wijnazijn in 2 uur gaar. Doe het vlees in een ovenschaal, giet de tomatensaus erover en braad het in een op 220°C voorverwarmde oven knapperig bruin.

4 personen

gebied : Rusland
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Rusland : Een reis boordevol smaken en recepten / Barbara Boudon en Ludmilla Suchich

Geen opmerkingen: