zaterdag 8 december 2018

Pappardelle al Sugo di Cinghiale (Perugia, Umbrië, Italië)

PAPPARDELLE AL SUGO DI CINGHIALE (PAPPADELLE MET SAUS VAN WILD ZWIJN)

800 gram mager vlees van wild zwijn
2 liter droge rode wijn
1 kleine wortel
1 stengel bleekselderij
1 kleine ui
takje rozemarijn
takje salie
2 tenen knoflook
1 borrelglas brandy
paar jeneverbessen
olijfolie
1 Spaanse peper
100 gram gepelde tomaten uit blik
zout
half glas kookroom
400 gram pappardelle
handvol peterselie


Laat het vlees 24 uur marineren in de wijn met de wortel, bleekselderij, ui, rozemarijn, salie, knoflook, brandy, jeneverbessen en een scheutje olijfolie. Zeef de marinade en maal het vlees en de kruiderij fijn. Fruit de fijngehakte knoflook en een in ringen gesneden Spaanse peper in een scheutje olie, voeg het gemalen vlees toe, laat alles bruin kleuren en blus af met de helft van de wijn waarin het vlees is gemarineerd. Laat 45 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de tomaten toe en breng op smaak met zout. Laat de saus nog even doorkoken en maak hem af met de room. Kook intussen de pappardelle in ruim kokend water met wat zout beetgaar. Giet ze af, doe ze bij de saus, warm even door en serveer met fijngehakte peterselie erover.

4 personen

gebied : Perugia, Umbrië, Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Ristorante Rifugio San Gaspare, Giano dell’Umbria, in Recepten van Italiaanse osteria’s

Geen opmerkingen: