zaterdag 22 december 2018

Gevulde aardappelen (Joegoslavië)

GEVULDE AARDAPPELEN

8 middelgrote aardappelen
25 gram boter
100 gram in kleine stukjes gesneden ham
50 gram fijngehakte champignons
2 eierdooiers
1 theelepel kappertjes
zout
peper
1 ei
2 eetlepels bloem
4 eetlepels paneermeel
olie voor het frituren


Kook de aardappelen in de schil gaar. Laat de aardappelen afkoelen en trek er de schillen af. Snijd aan de onder- en bovenzijde een kapje van de aardappelen af. Hol de aardappelen met een theelepel uit of boor ze uit met een appelboor. Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de stukjes ham en de fijngehakte champignons 2 minuten. Haal de pan van de hittebron af. Vermeng het ham-champignonmengsel in een kom met de eierdooiers, de kappertjes en de bij het uithollen vrijgekomen aardappel. Roer alles goed dooreen en maak het mengsel op smaak met wat zout en peper. Vul de uitgeholde aardappelen met het mengsel. Klop het ei los met wat water. Wentel de gevulde aardappelen achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopte ei en het paneermeel. Verhit de olie voor het frituren tot 190°C en bak hierin de gevulde aardappelen mooi bruin en krokant.
Serveer de gevulde aardappelen zo warm mogelijk en geef er met kleingesneden bieslook vermengde mayonaise bij.

4 personen

gebied : Joegoslavië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Joegoslavisch koken / Jolanda van der Laan

Geen opmerkingen: