zaterdag 22 december 2018

Gegratineerde courgette (Joegoslavië)

GEGRATINEERDE COURGETTE

500 gram geschilde en in plakken gesneden courgettes
1 eetlepel azijn
zout
50 gram boter
2 eierdooiers
1½ deciliter zure room
50 gram geraspte Parmezaanse kaas


Kook de plakken courgette 7 minuten in een pan kokend water met de azijn en wat zout. Laat de plakken courgette zeer goed uitlekken. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de eierdooiers, de zure room en de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer alles bij matige hitte dooreen tot een glad mengsel is verkregen. Laat het mengsel vooral niet koken, daar het dan kan schiften. Leg de uitgelekte plakken courgette in een beboterde ovenvaste schaal. Schenk de zure roomsaus over de groente. Bak het gerecht 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven tot er een lichtbruin korstje is ontstaan en alles door en door warm is.
Serveer de gegratineerde courgette onmiddellijk en geef er vers stokbrood bij.

4 personen

gebied : Joegoslavië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Joegoslavisch koken / Jolanda van der Laan

Geen opmerkingen: