COUVE A MINEIRS (BOERENKOOL UIT MINAS GERAIS)
Men geeft de boerenkool (althans een Zuid-Amerikaanse soort) meestal bij de fejoada of bij de in Minas Gerais gebruikelijke variant daarvan, de Tutua Mineira, gepureerde zwarte bonen met eieren, en varkens- en linguicaworst.
1 kilogram kool
zout
60 gram spekvet
1 teentje knoflook
Snijd de gewassen blaadjes zo fijn mogelijk en giet er dan kokend water met wat zout overheen. Laat ze zo 5 minuten staan. Fruit het gehalveerde teentje knoflook even in het spekvet en verwijder het dan. Fruit de kool boven uiterst laag vuur in het spekvet gedurende ruim een kwartier. Leg er een deksel op als de kool dreigt aan te branden.
4 personen
gebied : Minas Gerais, Brazilië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten