KIM CHEE (PIKANT-ZOUTE CHINESE KOOL)
1 Chinese kool à 500 gram
3 - 4 eetlepels zout
SAUS
4 sjalotten (of 20 centimeter van het witte gedeelte van een prei)
1 ui
4 grote tenen knoflook
1 stevige peer
3 theelepels chilipoeder
1½ eetlepel palmsuiker
3 eetlepels sojaolie
snufje vetsin
Haal de Chinese kool uit elkaar, snijd van de onderkant van de stelen een stuk af en was de bladeren in een bak koud water. Laat ze uitlekken en snijd ze in grove stukken. Doe ze in een kom en bestrooi alles met het zout. Schep het geheel even door elkaar en laat alles zo een nachtje staan.
Maak de sjalotten of prei schoon en snipper ze. Schil ui en knoflook en hak beide fijn. Schil de peer, verwijder het klokhuis en hak de peer eveneens fijn. Doe de sjalot, ui, knoflook en peer in een kom. Voeg nu chilipoeder, palmsuiker, sojaolie en vetsin toe, roer alles zorgvuldig dooreen. Haal de gepekelde kool uit de kom, spoel ze in een zeef onder koud water af en dep ze droog. Leg de kool in een grote schaal en schep de saus erdoorheen. Dek de schaal af, bijvoorbeeld met een bord, en wel zodanig dat het bord op de kool rust. Plaats een zwaar voorwerp op het bord en laat de kool nu 1 - 3 dagen staan op een koele plek.
4 personen
gebied : Korea
gerechtsoort : salade
bron : De Oosterse keuken van Moeder Aarde : Vegetarische recepten uit de Aziatische keuken / Kwee Siok Lan
zaterdag 1 december 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten