zondag 9 december 2018

Cinghiale alla Cacciatora (Grosseto, Toscane, Italië)

CINGHIALE ALLA CACCIATORA (WILDZWIJN OP JAGERSMANIER)

2,5 kilogram wildzwijnvlees
1 liter jonge rode wijn
1 rode ui
2 tenen knoflook
salie
rozemarijn
1 kilogram gepelde tomaten uit blik
2 eetlepels tomatenpuree
zout
versgemalen peper


Snijd het vlees in stukken en laat het een uur marineren in de wijn (maar houd 2 glazen apart voor later). Haal het vlees uit de marinade, dep het droog en laat het 5 minuten op hoog vuur ‘droog bakken’ zodat het vlees zoveel mogelijk bloed verliest. Dat gooit u weg, net als de marinade. Neem een van de ‘minst mooie’ delen van het vlees en gebruik dat als basis voor de saus: maal het fijn, voeg de fijngehakte ui, knoflook, salie, rozemarijn, tomaten en tomatenpuree toe en giet dit alles op het vlees. Schenk er de 2 resterende glazen wijn bij en laat het vlees nog 40 minuten op laag vuur sudderen.

10 personen

gebied : Grosseto, Toscane, Italië)
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Osteria da Tronca, Massa Marittima, in Recepten van Italiaanse osteria’s

Geen opmerkingen: