zondag 9 december 2018

La Pa Chou (Sze-Tsjwan en Hoenan, China)

LA PA CHOU (RIJSTPUDDING)

4 eetlepels zonnebloemolie
6 walnoten
75 gram kleefrijst
75 gram langkorrelige rijst
50 gram rode boontjes
12 dadels
2 eetlepels gezoete lotuszaadjes
2 eetlepels geblancheerde watermeloenzaadjes
2 appelen
4 eetlepels vruchtensuiker
3 eetlepels rozijnen
4 eetlepels fijngehakte gekonfijte vruchtjes


Hak de walnoten in stukjes en fruit deze 2 minuten in hete olie. Laat ze uitlekken. Schep de twee soorten rijst in een pan en voeg 1½ liter koud water toe. Breng het water aan de kook en laat de rijst dan op uiterst laag vuur 1½ uur sudderen.
Kook de rode boontjes, ontpitte dadels, lotuszaadjes en watermeloenzaadjes 20 minuten in ruim water en giet het water dan weg. Voeg de rijst met eventueel resterend kookvocht toe en de in plakjes gesneden appelen. Laat het mengsel nog een halfuurtje op uiterst laag vuur sudderen. Roer de suiker erdoor. Verdeel het ristmengsel over 12 kommetjes en leg bovenop de stukjes walnoot, de geweekte rozijnen en gekonfijte vruchtjes.

12 personen

gebied : Sze-Tsjwan en Hoenan, China
gerechtsoort : nagerecht

bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson

Geen opmerkingen: