RIJSTPUDDING MET VRUCHTENSAUS
6 deciliter melk
100 gram kokosmeel
100 gram boter
200 gram rijst
flinke mespunt saffraan of kurkuma
4 eetlepels rozenwater
2 kruidnagels
klein stukje pijpkaneel
zout
100 gram in warm water geweekte rozijnen
100 gram geroosterde amandelsnippers
75 gram suiker
boter voor de vorm
gekonfijte vruchtjes en schilletjes
SAUS
25 gram maïzena
3 deciliter sinaasappelsap
2 deciliter rode limonadesiroop
witte basterdsuiker
citroensap
Roer melk en kokosmeel door elkaar, laat de melk even doorkoken en giet het mengsel door de zeef. Druk zoveel mogelijk vloeistof uit de kokos. Smelt de boter, laat daarin de rijst onder omscheppen even bakken. Voeg de melk toe en breng deze al roerende aan de kook en laat de rijst 10 minuten zeer zacht koken. Roer de saffraan aan met het rozenwater, doe kruidnagels en kaneel in een thee-ei, hand dit in de rijst, roer daar het rozenwater met zout door en laat de rijst verder gaar worden. Neem het thee-ei uit de pan. Knijp de rozijnen goed uit en roer ze met de amandel en de suiker door de rijst. Beboter de vorm en druk de rijst daarin stevig aan. Laat de pudding koud worden e keer deze om op een natgemaakte schotel. Garneer met de gekonfijte vruchtjes en schilletjes. Roer voor de saus de maïzena met wat water aan tot een papje. Verwarm het sinaasappelsap met de siroop en bind dit met de maïzena tot een gladde saus. Verdun deze met wat water en voeg suiker en citroensap naar smaak toe. Serveer de saus koud bij de pudding.
4 personen
bereidings- / koeltijd : 75 minuten / 1 - 2 uur
gebied : Oosten
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Oosterse keuken / Corri H. van Donselaar-Dijksterhuis
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten