zondag 9 december 2018

Oosterse rijstpap (Oosten)

OOSTERSE RIJSTEPAP

200 gram paprijst of zachtkokende rijst
1½ liter melk
zout
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
50 gram boter
30 gram zeer fijngesnipperde sukade
50 gram gesnipperde gekonfijte vruchtjes
50 gram fijngehakte gepelde pinda’s
flinke mespunt kaneel
1 deciliter kersenlimonadesiroop


Was de rijst zeer goed. Breng de melk met zout aan de kook in een pan met dikke bodem. Voeg de rijst toe en blijf roeren tot de melk weer kookt. Leg het deksel op de pan en laat de rijst op de zeer laag gedraaide warmtebron staan. Roer na 30 minuten de suiker met vanillesuiker, boter, sukade, gekonfijte vruchtjes en pinda’s door de rijst. Roer geregeld in de rijstepap om aanzetten te voorkomen. Laat de rijst zeer gaar worden, roer er de kaneel door en proef de rijst. Schep deze over in een dienschaal, laat de rijst wat bekoelen en giet er de siroop over. Presenteer het dessert koud.

4 personen

bereidingstijd : 75 minuten

gebied : Oosten
gerechtsoort : nagerecht

bron : De Oosterse keuken / Corri H. van Donselaar-Dijksterhuis

Geen opmerkingen: