SARA SARA KOUSBANTI (KOUSENBAND MET GARNALEN)
1½ - 2 bossen kousenband, in stukjes van 2 - 3 centimeter
zout
zwarte peper
2 - 3 eetlepels olie
1 ui, fijngesneden
2 grote rijpe tomaten (ontveld), in blokjes
4 tenen knoflook, in plakjes
1 Madame Jeanette (heel gelaten)
400 gram gepelde gekookte grote garnalen (gamba’s)
Kousenband in ruim kokend water met zout 5 minuten koken en laten uitlekken. Olie verhitten en ui 5 minuten bakken. Tomaat, knoflook en Madame Jeanette toevoegen en mengsel op zacht vuur 15 minuten bakken tot mengsel smeuïg is en helft van vocht verdampt is. Zout en peper toevoegen. Kousenband erdoor roeren en in saus in 8 minuten gaar laten worden. Garnalen erdoor roeren en 3 minuten meewarmen. Voor serveren Madame Jeanette verwijderen.
4 personen
voedingswaarde : 235 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Suriname
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair juli 1997
zaterdag 14 juli 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten