zaterdag 14 juli 2018

Thaise soep met garnalen, kokos en mihoen (Thailand)

THAISE SOEP MET GARNALEN, KOKOS EN MIHOEN

4 gedroogde Chinese paddenstoelen
½ liter kippenbouillon, ontvet
2 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel medium sherry
1 eetlepel Nam Pla (vissaus)
1 teentje knoflook, uitgeperst
stukje gemberwortel van 2 centimeter, geschild, in plakjes
1 stengel sereh
2 groene pepertjes, zaadjes verwijderd, in ringetjes
50 gram bamboescheuten (blik), in lange reepjes
2 eetlepels kokosmelk
125 gram grote gekookte garnalen, gepeld
25 gram mihoen
1 eetlepel fijngesneden koriander
2 lente-uitjes


Paddenstoelen in ruim warm water 20 minuten laten weken. Bouillon aan de kook brengen. Azijn, sherry en vissaus erdoor roeren. Knoflook, gember en sereh toevoegen. Paddenstoelen uitknijpen, steeltjes eraf snijden en hoedjes in reepjes snijden. Paddenstoelen en bamboe aan bouillon toevoegen, aan de kook brengen en 10 minuten zachtjes laten koken. Kokosmelk erdoor roeren. Garnalen en mihoen 5 minuten meewarmen. Wit van lente-ui fijnsnijden, groen in reepjes snijden. Sereh verwijderen, soep in kommen scheppen, met wit van lente-ui en koriander bestrooien en met groen van lente-ui garneren.
Lekker met loempiaatjes.

2 personen

voedingswaarde : 210 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip Culinair juli 1997

Geen opmerkingen: