MOSSELEN IN TOMATENSAUS
2 eetlepels olijfolie
1 grote Spaanse ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 eetlepels tomatenpuree
2 kilogram mosselen, gewassen en uitgezocht
2 deciliter droge witte wijn (Rioja)
500 gram rijpe vleestomaten, ontveld en in blokjes
½ bosje peterselie, fijngeknipt
zeezout
witte peper
1 - 2 eetlepels citroensap, versgeperst
1 citroen, in parten
Verhit in een mosselpan de olie en bak hierin 3 minuten zachtjes de ui, knoflook en tomatenpuree. Voeg de mosselen toe, schenk de wijn erbij en breng het geheel aan de kook. Kook de mosselen in 10 - 15 minuten gaar, schep ze af en toe om en voeg na 5 minuten de tomaatblokjes toe. Schep op het laatst de peterselie erdoor en breng het geheel op smaak met zeezout, witte peper en citroensap. Verdeel de mosselen en het vocht over 4 diepe borden of schalen, en geef er partjes citroen bij.
4 personen
voedingswaarde : 220 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Spanje
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip Culinair juli 2001
zaterdag 14 juli 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten