zondag 15 juli 2018

Cajun garnalen (Louisiana, Verenigde Staten)

CAJUN GARNALEN

175 gram ongezouten roomboter of margarine
4 teentjes knoflook, fijngesneden
½ rode peper, in heel dunne reepjes
1 eetlepel fijngesneden basilicum
2 theelepels rozemarijnnaaldjes
1½ theelepel fijngesneden oregano
2 deciliter visbouillon
3 theelepels citroensap
2 theelepels worcestersaus
1 theelepel paprikapoeder
1½ theelepel mosterdpoeder
zout
cayennepeper
500 gram middelgrote ongepelde rauwe garnalen
2 lente-uitjes, in ringetjes
½ - 1 maisbrood, ongesneden, in repen


Smelt de boter op matig vuur in een pan met dikke bodem (niet laten kleuren). Voeg de knoflook, rode peper, basilicum, rozemarijn en oregano toe en bak dit al omscheppend 5 minuten. Voeg de visbouillon, citroensap, worcestersaus, paprikapoeder, mosterdpoeder en zout en cayennepeper naar smaak toe en verwarm het geheel al omscheppend nog 5 minuten. Voeg de garnalen toe en verwarm ze al omscheppend 3 - 5 minuten mee tot ze roze en ondoorzichtig zijn. Voeg de lente-ui toe en laat het gerecht door en door warm worden.
Serveer met het maisbrood.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Louisiana, Verenigde Staten
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair juli 2001

Geen opmerkingen: