zondag 15 juli 2018

Mosselsalade met radijs

MOSSELSALADE MET RADIJS

600 gram aardappelen
1 kruidenbouillontablet
3 tomaten
1 komkommer
1 ui
1 bosje radijs
1 kropsla
1 eetlepel slasaus
1 bekertje zure room
3 eetlepels witte wijn
zout
peper
300 gram gekookte mosselen
½ bakje tuinkers


Aardappelen schillen en wassen. In pan met water en bouillontablet, aardappelen in 20 minuten gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen. In plakjes snijden. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Komkommer wassen en in dunne plakjes snijden. Ui pellen en snipperen. Van radijsjes blad en worteltjes verwijderen. Wassen en in plakjes snijden. Sla wassen en uitslaan. In stukken scheuren. In kommetje doen: slasaus, zure room, witte wijn, zout en peper. Tot sausje roeren. In kom doen: aardappel, tomaat, komkommer, ui, radijs en mosselen. Door elkaar scheppen.
Slaschaal met sla bekleden. Mosselsalade erin scheppen. Sausje erover schenken. Tuinkers erboven van bedje knippen.
Lekker met bruin stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 325 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 65 / 5 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip juli 1981

Geen opmerkingen: