MOSSELSALADE MET RADIJS
600 gram aardappelen
1 kruidenbouillontablet
3 tomaten
1 komkommer
1 ui
1 bosje radijs
1 kropsla
1 eetlepel slasaus
1 bekertje zure room
3 eetlepels witte wijn
zout
peper
300 gram gekookte mosselen
½ bakje tuinkers
Aardappelen schillen en wassen. In pan met water en bouillontablet, aardappelen in 20 minuten gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen. In plakjes snijden. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Komkommer wassen en in dunne plakjes snijden. Ui pellen en snipperen. Van radijsjes blad en worteltjes verwijderen. Wassen en in plakjes snijden. Sla wassen en uitslaan. In stukken scheuren. In kommetje doen: slasaus, zure room, witte wijn, zout en peper. Tot sausje roeren. In kom doen: aardappel, tomaat, komkommer, ui, radijs en mosselen. Door elkaar scheppen.
Slaschaal met sla bekleden. Mosselsalade erin scheppen. Sausje erover schenken. Tuinkers erboven van bedje knippen.
Lekker met bruin stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 325 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 65 / 5 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Tip juli 1981
zondag 15 juli 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten