GARNALEN-GROENTENSALADE
400 gram sperziebonen
zout
5 tomaten
1 komkommer
1 rode paprika
(1 struik witlof)
1 ui
4 eetlepels mayonaise
3 eetlepels tomatenketchup
3 eetlepels koffieroom
1 eetlepel whisky
peper
300 gram gepelde Noorse garnalen
Sperziebonen afhalen en wassen. In pan met weinig water en zout 10 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen. Tomaten wassen en in partjes snijden. Komkommer wassen en in dunne plakjes snijden. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. (Met scherp mesje witlofstronk diep uithollen. Onder koud stromend water afspoelen. In stukken van 3 centimeter snijden.) Ui pellen en snipperen. In kommetje doen: mayonaise, tomatenketchup, koffieroom, whisky, zout en peper. Tot sausje roeren.
In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen, laten uitlekken. In slaschaal doen: sperziebonen, tomaat, komkommer, paprika, (witlof,) ui en garnalen. Door elkaar scheppen. Sausje erover schenken.
Lekker met volkorenbrood.
4 personen
voedingswaarde : 325 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 45 / 5 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Tip juli 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten