ANANASRIJST MET GARNALEN
1 kleine verse ananas
2 eetlepels Thaise vissaus
125 gram cocktailgarnalen
1 limoen
300 gram basmatirijst
zout
2 centimeter verse gemberwortel
4 takjes koriander
2 eetlepels (zonnebloem)olie
(versgemalen) peper
Kroon van ananas afsnijden. Met scherp mes 4 dikke plakken van ananas afsnijden (rest van ananas wordt niet gebruikt). Op diep bord plakken schillen en hierbij 1 eetlepel sap opvangen (indien nodig wat extra sap uit rest van ananas halen).
Met appelboor of scherp mes harde kern eruit steken. Ananas in kleine stukjes snijden. In kommetje 1 eetlepel vissaus, ananassap en garnalen door elkaar roeren. Limoen uitpersen.
Rijst met 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel limoensap en zout volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Intussen gemberwortel schillen en in plakjes snijden. Koriander fijn knippen. In koekenpan olie verhitten. Gember 2 minuten bakken. Ananasstukjes toevoegen en 1 minuut meebakken. Gemberplakjes verwijderen.
Ananas, koriander en garnalen door gare rijst scheppen. Op smaak brengen met peper, limoensap en eventueel nog wat vissaus.
Lekker met gegrilde kip of vis en roerbakgroenten.
4 personen
voedingswaarde : 380 kcal p.p.
voor- / bereidings- / wachttijd : 5 / 10 / 15 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande juli 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten