KOMKOMMER MET KABELJAUW
1 sjalot
1 pakje diepvries kabeljauw (100 gram)
zout
peper
1 eetlepel citroensap
5 eetlepels sherry
1 teentje knoflook
2 eetlepels olie
2 stengels bleekselderij
1 komkommer
Sjalot pellen en heel fijn snipperen. Vis bestrooien met zout en peper. In pan doen: vis, sjalot, citroensap en sherry. Knoflook pellen en erboven uitpersen. In 10 minuten zachtjes tegen de kook aan gaar laten worden. Vis met sjalot uit pan scheppen. Boven kommetje visvocht zeven. Beide laten afkoelen. Vis in 8 stukjes snijden. Door visvocht olie roeren. Bleekselderij wassen en in stukjes snijden. Komkommer wassen en in lengte in 8 dunne, lange repen snijden. Op reep komkommer stukje vis met sjalot leggen en oprollen. Met cocktailprikker vaststeken. Op zelfde wijze nog 7 rolletjes maken. Op schaal komkommer rangschikken. Bleekselderij eromheen leggen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Sausje erover schenken.
Lekker bij roerei.
4 personen
voedingswaarde : 95 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 1 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip juli 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten