KABELJAUWSTAART MET VRUCHTEN
¼ liter blik ananasschijven
2 blikjes mandarijnen à ¼ liter
2 eetlepels bloem
800 gram kabeljauwstaartfilet
zout
peper
2 theelepels kerriepoeder
1½ eetlepel citroensap
1 deciliter olie
1 eetlepel boter
In zeef ananas en mandarijnen laten uitlekken. In diep bord bloem strooien.
Onder koud stromend water vis afspoelen. met keukenpapier droogdeppen. Vis inwrijven met zout, peper en kerriepoeder. Met citroensap besprenkelen. Door bloem wentelen. In koekenpan olie verhitten. Vis 4 minuten aan elke kant gaar en goudbruin bakken. Intussen in andere koekenpan boter verhitten. Ananas en mandarijnen 1 minuut aan elke kant bakken. Vis op schaal leggen. Ananas en mandarijn rondom rangschikken.
Groentetip: kropsla met radijs.
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip juli 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten