KAASSCHIJF MET GEMBER
300 gram geraspte jong belegen kaas
2 eetlepels bakgember
3 eetlepels gembernat
3 eetlepels bloem
3 eetlepels melk
4 eetlepels paneermeel
50 gram boter of margarine
Ingrediënten klaarzetten. In kom doen: kaas, gember en gembernat. Door elkaar mengen en tot stevige bal kneden. Hiervan 4 gelijke schijven vormen. In diep bord bloem en melk tot glad papje roeren. In ander diep bord paneermeel strooien. Kaasschijven eerst door bloempapje halen, dan door paneermeel wentelen. In koekenpan boter verhitten. Kaasschijven ½ minuut aan elke kant bruin bakken. Op matig vuur nog 4 minuten bakken tot kaas begint te smelten, steeds keren. Kaasschijven op 4 borden leggen.
Groentetip: spinazie met tomaat.
4 personen
voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : kaasgerecht
bron : Tip juli 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten