TOMATEN GEVULD MET MUESLIKAAS
12 tomaten
zout
peper
200 gram geraspte oude kaas
1 bakje Hüttenkäse à 200 gram
5 eetlepels muesli
1 ½ theelepel basilicum
2 teentjes knoflook
10 takjes peterselie
4 eetlepels paneermeel
2 eetlepels boter
Tomaten wassen. Van bolle kant kapje afsnijden. Met theelepel uithollen. Binnenkant bestrooien met zout en peper. Op bord omgekeerd laten uitlekken. Kapjes in stukjes snijden en in kom doen. Toevoegen: geraspte kaas, Hüttenkäse, muesli en basilicum. Knoflook erboven uitpersen. Peterselie erboven fijnknippen. Door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Tomaten hoog opvullen. Paneermeel erover verdelen. Klontje boter erop leggen. Ovenschotel invetten. Tomaten erin zetten.
Oven voorverwarmen op 200°C. In midden van oven in 20 minuten goudbruin laten kleuren.
Lekker met rijst.
4 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 minuten
gerechtsoort : kaasgerecht
bron : Tip juli 1981
dinsdag 3 juli 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten