dinsdag 3 juli 2018

Tomaten gevuld met mueslikaas

TOMATEN GEVULD MET MUESLIKAAS

12 tomaten
zout
peper
200 gram geraspte oude kaas
1 bakje Hüttenkäse à 200 gram
5 eetlepels muesli
1 ½ theelepel basilicum
2 teentjes knoflook
10 takjes peterselie
4 eetlepels paneermeel
2 eetlepels boter


Tomaten wassen. Van bolle kant kapje afsnijden. Met theelepel uithollen. Binnenkant bestrooien met zout en peper. Op bord omgekeerd laten uitlekken. Kapjes in stukjes snijden en in kom doen. Toevoegen: geraspte kaas, Hüttenkäse, muesli en basilicum. Knoflook erboven uitpersen. Peterselie erboven fijnknippen. Door elkaar mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Tomaten hoog opvullen. Paneermeel erover verdelen. Klontje boter erop leggen. Ovenschotel invetten. Tomaten erin zetten.
Oven voorverwarmen op 200°C. In midden van oven in 20 minuten goudbruin laten kleuren.
Lekker met rijst.

4 personen

voedingswaarde : 410 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 minuten

gerechtsoort : kaasgerecht

bron : Tip juli 1981

Geen opmerkingen: