dinsdag 3 juli 2018

Schelvis met paprika

SCHELVIS MET PAPRIKA

400 gram schelvisfilets
zout
peper
1 theelepel tijm
1½ eetlepel citroensap
2 eetlepels bloem
5 eetlepels olie
2 groene paprika’s
8 gevulde olijven
2 theelepels bouillonpoeder


Ingrediënten klaarzetten. Vis onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met zout, peper en tijm. Besprenkelen met citroensap. In diep bord bloem strooien. Vis erdoor wentelen. Overtollig bloem eraf schudden. In grote koekenpan 4 eetlepels olie verhitten. Vis 5 minuten aan elke kant gaar en bruinbakken. Paprika’s wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. In braadpan 1 eetlepel olie verhitten. Paprika 2 minuten zachtjes bakken. Olijven in plakjes snijden. Aan paprika toevoegen: olijven, bouillonpoeder en 3½ eetlepel water. Met deksel op pan 3 minuten stoven. Paprikamengsel in schaal scheppen. Vis op paprikamengsel leggen.
Groentetip: tomatensalade.

4 personen

voedingswaarde : 245 kcal p.p.
bereidingstijd : 18 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip juli 1981

Geen opmerkingen: