SCHELVIS MET PAPRIKA
400 gram schelvisfilets
zout
peper
1 theelepel tijm
1½ eetlepel citroensap
2 eetlepels bloem
5 eetlepels olie
2 groene paprika’s
8 gevulde olijven
2 theelepels bouillonpoeder
Ingrediënten klaarzetten. Vis onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met zout, peper en tijm. Besprenkelen met citroensap. In diep bord bloem strooien. Vis erdoor wentelen. Overtollig bloem eraf schudden. In grote koekenpan 4 eetlepels olie verhitten. Vis 5 minuten aan elke kant gaar en bruinbakken. Paprika’s wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. In braadpan 1 eetlepel olie verhitten. Paprika 2 minuten zachtjes bakken. Olijven in plakjes snijden. Aan paprika toevoegen: olijven, bouillonpoeder en 3½ eetlepel water. Met deksel op pan 3 minuten stoven. Paprikamengsel in schaal scheppen. Vis op paprikamengsel leggen.
Groentetip: tomatensalade.
4 personen
voedingswaarde : 245 kcal p.p.
bereidingstijd : 18 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip juli 1981
dinsdag 3 juli 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten