ROERGEBAKKEN ASPERGES MET GAMBA’S EN CITROEN
500 gram witte asperges
1 sjalot
2 tomaten
1 citroen
½ zakje verse bieslook (à 25 gram)
2 eetlepels olijfolie
zout
200 gram verse gamba’s
tabasco
Snij het onderste stukje van de asperges en leg e asperges minimaal 30 minuten in ruim koud water.
Schil de asperges en snij ze heel schuin in stukken van 1½ centimeter dik. Pel en snipper de sjalot. Was de tomaten, halveer ze, schep de zaadjes eruit en snij ze in blokjes. Boen de citroen onder koud stromend water goed schoon en snij de gele schil er zo dun mogelijk af. Snij de schil in dunne reepjes. Halveer de vrucht en pers hem uit. Snij het bieslook in grove stukken.
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de sjalot 1 minuut. Voeg de aspergestukjes en de reepjes citroenschil toe en strooi er een weinig zout over. Roerbak ze eerst 1 minuut op hoog vuur en vervolgens 7 à 8 minuten op een middelmatig vuur. Voeg eventueel een scheutje water toe als de pan te droog wordt. Voeg de gamba’s toe en roerbak alles op hoog vuur tot de gamba’s net aan roze zijn. Voeg de stukjes tomaat toe en roerbak het gerecht nog 1 minuut. Breng pittig op smaak met tabasco en voeg naar smaak zout en citroensap toe. Schep er vlak voor het serveren het bieslook door.
Lekker met tagliatelle of stokbrood.
2 personen
voedingswaarde : 230 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 31 / 15 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Asperges / Anneke Ammerlaan
zaterdag 30 juni 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten