zaterdag 30 juni 2018

Crostini met tomaat en aspergetips

CROSTINI MET TOMAAT EN ASPERGETIPS

4 roma- of kleine vleestomaten
chilipeper
1 ciabatta
1 grote teen knoflook
2 pakjes aspergetips (100 gram)
1 bakje koelverse Italiaanse roerbakolie met kruiden (100 gram)
stukje Parmezaanse kaas (80 gram)


Verwarm de grill van de oven voor. Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snij het vruchtvlees in piepkleine stukjes en meng er een mespunt chilipeper door. Snij de ciabatta in 8 gelijke stukken en snij elk stuk open. Halveer de teen knoflook en wrijf het brood met de knoflook in. Leg het brood op een rooster. Schuif het rooster in de oven en rooster het brood aan de snijkant in 1 à 2 minuten lichtbruin. Bestrijk het warme brood met het tomatenmengsel. Snij het onderste stukje van de asperges en was de asperges. Verwarm de roerbakolie op een middelmatig vuur. Leg de aspergetips erin en laat ze in 2à 3 minuten zachtjes gaar worden. Verdeel de asperges over de stukken brood en schaaf de Parmezaanse kaas in grote vlokken erboven.

16 personen

voedingswaarde : 95 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : borrelhapje

bron : Asperges / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: