GEROOSTERDE ASPERGES
500 gram groene asperge
1 eetlepel olijfolie
1/3 zakje verse Italiaanse kruiden (à 15 gram)
zeezout
Verwarm de oven voor op 225°C. Snij het onderste stukje van de asperges en schil eventueel het onderste lichtgroene deel. Was de asperges en dep ze droog. Leg de asperges naast elkaar in een braadslede, schenk de olie erover. Hak de Italiaanse kruiden fijn en strooi ze over de asperges. Draai de asperges rond, zodat ze rondom goed met olie bedekt zijn.
Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven en rooster de asperges, afhankelijk van de dikte in 8 à 10 minuten gaar.
Maal wat zeezout boven de asperges en serveer direct.
2 personen
voedingswaarde : 80 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Asperges / Anneke Ammerlaan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten