zaterdag 30 juni 2018

Mini-aspergepizza's

MINI-ASPERGEPIZZA’S

500 gram groene asperges
zout
1 pak pizza & tomato (koelvers deeg + tomatensaus, 470 gram)
peper
150 gram Franse geitenkaas
(6 blaadjes basilicum)


Snij het onderste stukje van asperges en schil eventueel het onderste lichtgroene deel. Was de asperges, snij ze elk in 3 stukken en kook ze in ruim water met zout in 8 minuten beetgaar. Laat de asperges in een vergiet uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg op een plank uit en snij het in 6 gelijke stukken. Leg de stukken deeg op een bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het deeg 10 minuten zonder beleg. Neem de bakplaat uit de oven en bestrijk het deeg met de tomatensaus uit het potje. Maal peper boven de tomatensaus. Verdeel de stukken asperge over de voorgebakken pizzabodems en verkruimel de geitenkaas boven de asperges.
Bak de minipizza’s nog 5 minuten in de oven. Garneer eventueel met een blaadje basilicum en serveer direct.

6 personen

voedingswaarde : 235 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : snack

bron : Asperges / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: