zaterdag 30 juni 2018

Asperges met Parmezaanse kaas (Lombardije, Italië)

ASPERGES MET PARMEZAANSE KAAS

Dit Italiaanse gerecht komt uit Lombardije, de streek waar al sinds de Romeinse tijd asperges worden verbouwd. Heel eenvoudig, maar daardoor verrukkelijk! Serveer deze asperges ook eens als voorgerecht. Serveer ze dan met warme ciabatta.

500 gram witte asperges
zout
2 eetlepels olijfolie
2 à 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas


Snij het onderste stukje van e asperges en leg de asperges minimaal 30 minuten in ruim koud water.
Schil de asperges en kook ze in 12 minuten in water met zout beetgaar. Laat de asperges in een vergiet uitlekken. Verwarm intussen de grill van de oven voor. Leg de uitgelekte asperges in een ovenschaal en schenk de olie erover. Wentel de asperges rondom door de olie. Strooi de Parmezaanse kaas erover. Zet de schaal met asperges op het rooster en bak ze 2 à 3 minuten.
Serveer direct.

2 personen

voedingswaarde : 175 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 31 / 20 minuten

gebied : Lombardije, Italië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Asperges / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: