zaterdag 30 juni 2018

Gestoofde asperges met zeekraal en roerei met paling

GESTOOFDE ASPERGES MET ZEEKRAAL EN ROEREI MET PALING

1 kilogram witte asperges
40 gram boter of margarine
200 milliliter slankroom
zout
100 gram zeekraal
100 gram gerookte paling
6 eieren
peper


Snij een stukje van de onderkant van de asperges en leg de asperges minimaal 30 minuten in ruim koud water.
Schil de asperges. Smelt in ruime pan 25 gram van de boter op een zacht vuur. Schep de asperges erdoor en smoor ze 1 minuut. Schenk 100 milliliter slankroom in de pan en strooi er wat zout over. Leg het deksel op de pan en stoof de asperges zachtjes 10 minuten. Voeg de zeekraal toe en stoof alles, afgedekt, nog 5 minuten.
Snij intussen de paling in dunne reepjes. Klop de eieren met de resterende 100 milliliter slankroom, peper en zout goed los. Smelt de overgebleven 15 gram boter in een kleine koekenpan. Schenk het eimengsel in de pan en laat dit op een zacht vuur al roerend bijna stollen. Schep de stukjes paling erdoor en laat het geheel onder voorzichtig omscheppen helemaal stollen.
Verdeel de asperges en zeekraal over 4 (warme) borden en schep het roerei ernaast.
Lekker met gekookte Roseval-aardappeltjes.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 31 / 25 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Asperges / Anneke Ammerlaan

Geen opmerkingen: