ZWITSERSE KAASSAUS
1 sjalotje, gesnipperd
olie
½ groentebouillonblokje
3 deciliter melk
½ theelepel Provençaalse kruiden of rozemarijn
1 eetlepel tarwebloem
100 gram gruyère kaas, geraspt
eventueel een scheutje witte wijn
peper
zout
Fruit de sjalottensnippers in olie. Voeg melk en het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook. Voeg de kruiden toe en bind de saus met met water aangelengde bloem. Voeg beetje bij beetje de geraspte kaas toe en als de saus mooi glad is geworden eventueel het scheutje wijn. Breng op smaak met peper en zout. Een heerlijke fijne saus voor over graan met gestoofde groente. Neem als groente bijvoorbeeld: gestoofde andijvie, raapsteeltjes, snijbiet, paksoi, spitskool, broccoli of bloemkool.
4 personen
land : Zwitserland
gerechtsoort : saus
bron : Carla [Essie’s receptenhoek]
zaterdag 17 maart 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten