zaterdag 17 maart 2018

Regenboogforelfilet en papillotte

REGENBOOGFORELFILET EN PAPILLOTTE

2 dunne preien
250 gram worteltjes
400 gram regenboogforelfilet
zout
peper
2 theelepels geraspte mierikswortel
2 eetlepels gesneden bakgember
2 eetlepels gembersiroop
25 gram boter of margarine
750 gram krielaardappeltjes
4 takjes peterselie
(1 eetlepel boter of margarine om in te vetten)


Preien schoonmaken, wassen en in lengte in 4 stukken snijden. Stukken in lengte in dunne reepjes snijden. Worteltjes schoonmaken en in dunne reepjes snijden. 4 Stukken bakpapier van 25 centimeter lengte op aanrecht uitspreiden en invetten. Op midden van elk stuk bakpapier ¼ deel van groentereepjes leggen. Forelfilets in 4 gelijke stukken snijden. Bestrooien met zout en peper. Forelfilets op groentereepjes leggen. In kommetje mierikswortel, gember en gembersiroop door elkaar roeren. Gembermengsel over forelfilets verdelen. Boter in kleine stukjes snijden en over gembermengsel verdelen. Bakpapier om vis vouwen en tot pakketjes dichtvouwen. Vispakketjes tot gebruik in koelkast leggen.
Oven voorverwarmen op 175°C. Vispakketjes op bakplaat leggen en in midden van oven in 20 minuten gaar laten worden. Intussen in pan met weinig water en zout krielaardappeltjes in 10 minuten gaarkoken. In kopje peterselie fijnknippen. Op vier borden elk 1 vispakketje leggen. Pakketjes openvouwen. Krielaardappeltjes ernaast scheppen. Bestrooien met peterselie.

4 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande 9 maart 1995

Geen opmerkingen: