zaterdag 17 maart 2018

Kabeljauw in wijnsaus met broccoli

KABELJAUW IN WIJNSAUS MET BROCCOLI

600 gram broccoli
zout
300 gram fusilli tricolore
525 gram kabeljauwfilets
1 eetlepel citroensap
½ visbouillontablet
1 pakje witte wijnsaus (Maggi)
2 eetlepels crème fraîche


Broccoli schoonmaken, wassen en roosjes van stronk snijden. Stronk in plakjes snijden. In pan met weinig water en zout plakjes 2 minuten koken. Roosjes toevoegen en geheel in 5 minuten beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. In andere pan met ruim water en zout fusilli beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen kabeljauw in stukjes van 2 centimeter snijden. Bestrooien met zout. Besprenkelen met citroensap. In pan ¼ liter water aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Stukjes kabeljauw toevoegen en afgedekt net tegen de kook aan in 5 minuten gaar laten worden. Intussen wijnsaus bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Crème fraîche erdoor roeren. Broccoli door saus scheppen en 3 minuten meewarmen. Fusilli afgieten en over vier borden verdelen. Stukjes kabeljauw met schuimspaan uit pan nemen (bouillon wordt niet meer gebruikt) en op midden van fusilli scheppen. Saus erover verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande 9 maart 1995

Geen opmerkingen: