VIETNAMESE LOEMPIAATJES MET KRAB
1 sjalotje
1 teentje knoflook
2 verse shiitakes of champignons
1 krabstick
75 gram half-om-half gehakt
1 eetlepel zoetzure wortelreepjes
1 eetlepel nuoc mam (vissaus) of sojasaus
6 diepvries loempiavelletjes
frituurolie
Pel het sjalotje en de knoflook. Pureer het sjalotje met de knoflook, de paddenstoelen en de krabstick in de keukenmachine tot een gladde massa. Meng het gehakt, de wortelreepjes en de vissaus erdoor. Spreid de loempiavelletjes uit en schep de vulling erop. Vouw de zijkanten over de vulling en rol de loempiavelletjes stevig op.
Verhit de olie tot 157°C. Bak de loempiaatjes in 6 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op keukenpapier even uitlekken.
2 personen
voedingswaarde : 275 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten
gebied : Vietnam
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Menu 8 maart 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten