zaterdag 17 maart 2018

Vietnamese loempiaatjes met krab (Vietnam)

VIETNAMESE LOEMPIAATJES MET KRAB

1 sjalotje
1 teentje knoflook
2 verse shiitakes of champignons
1 krabstick
75 gram half-om-half gehakt
1 eetlepel zoetzure wortelreepjes
1 eetlepel nuoc mam (vissaus) of sojasaus
6 diepvries loempiavelletjes
frituurolie


Pel het sjalotje en de knoflook. Pureer het sjalotje met de knoflook, de paddenstoelen en de krabstick in de keukenmachine tot een gladde massa. Meng het gehakt, de wortelreepjes en de vissaus erdoor. Spreid de loempiavelletjes uit en schep de vulling erop. Vouw de zijkanten over de vulling en rol de loempiavelletjes stevig op.
Verhit de olie tot 157°C. Bak de loempiaatjes in 6 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op keukenpapier even uitlekken.

2 personen

voedingswaarde : 275 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gebied : Vietnam
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Menu 8 maart 1995

Geen opmerkingen: