CHAMPIGNONPATÉ MET BROOD
1 ui
1 teentje knoflook
1 bakje champignons
6 zwarte olijven zonder pit
1 eetlepel rode pesto
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel fijngehakte verse basilicum
zout
peper
½ ciabatta (Italiaans brood)
Pel en snipper de ui en het teentje knoflook. Veeg de champignons schoon en pureer ze met de ui, de knoflook, de olijven en de pesto tot een gladde pasta. Verhit de olie in een koekenpan en bak de pasta tot al het vocht is verdampt en het geheel lekker gaat geuren. Schep de basilicum erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de champignonpaté over in een klein patébakje en laat hem door en door koud worden.
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Snijd de ciabatta in plakjes en rooster deze onder de grill goudbruin. Serveer ze in een mandje bij de champignonpaté.
2 personen
voedingswaarde : 325 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten
gebied : Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Menu 8 maart 1995
zaterdag 17 maart 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten