maandag 26 maart 2018

Gerookte forel met champagnedressing

GEROOKTE FOREL MET CHAMPAGNEDRESSING

250 gram champignons fijn
1 eetlepel citroensap
2 bosuitjes
200 gram gerookte forelfilet
5 takjes dille
3 eetlepels olie
2 theelepels crème de cassis
zout
peper
1 deciliter champagne brut
100 gram slamelange


Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Bosui schoonmaken en in heel fijne ringetjes snijden. Door champignons scheppen. ½ Uur laten staan.
Forel in kleine stukjes snijden. 1 Takje dille erboven fijnknippen en door forel scheppen. Olie, crème de cassis, zout en peper tot dressing kloppen.
Champagne bij dressing schenken. Over vier bordjes slamelange verdelen. Champignons erover verdelen. Helft van dressing over bordjes verdelen. Forel op champignons leggen. Rest van dressing erover verdelen. Garneren met rest van dille.

4 personen

voedingswaarde : 155 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande maart 1997

Geen opmerkingen: