maandag 26 maart 2018

Cocido (Argentinië)

COCIDO

1,5 kilogram rundvlees
200 gram spek
2 mergpijpen
500 gram chorizo of andere worst met knoflook
800 gram aardappelen
500 gram tuinbonen
250 gram kikkererwten
rode wijn (La Rural Merlot)


Bak spek uit in een beetje olie of boter en haal uit de pan. Snijd het rundvlees in stukken, bestrooi met zout en peper en bak rondom bruin in spekvet. Doe hierbij de spekjes, mergpijpen en de knoflookworst in plakjes en voeg ruim (2½ à 3 liter) water toe. Laat de bouillon minstens 3 uur zachtjes doorkoken onder af en toe afscheppen van het schuim. Kook de kikkererwten halfgaar en voeg deze met de tuinbonen en de aardappelen (geschild en gehalveerd) aan de stoofpot toe. Voeg twee glazen rode La Rural toe.
Lekker met stevig brood en knoflooksaus

10 personen

gebied : Argentinië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Gall & Gall Magazine maart 1997

Geen opmerkingen: