woensdag 28 maart 2018

Vatapa de Galinha (Brazilië)

VATAPA DE GALINHA

1 hele kip (of vier poten)
zout
peper
2 uien
knoflook
125 gram geraspte kokos
wat meel
125 gram krab
paprikapoeder
citroensap
palmolie


Snijd de kip in stukken en ontvel hem. Bak de kip aan in palmolie. Voeg zoveel water toe tot de kip bijna onder staat. Voeg hierna citroensap, zout, de fijngesnipperde uien en een uitgeknepen teentje knoflook toe. Maak een mengsel van kokos, melk, water, meel, krabvlees, zout, peper en paprikapoeder. Als het kippenkookvocht tot de helft is ingekookt, voeg dan het kokosmengsel toe en breng dit nog een keer aan de kook. Haal voor het serveren de kip eruit en snijd deze in kleine stukken (zonder bot). Leg op een schaal, giet de saus erover en garneer het geheel met vruchten, bijvoorbeeld ananas, avocado’s en bananen.

4 personen

gebied : Brazilië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Gall & Gall Magazine maart 1997

Geen opmerkingen: