woensdag 28 maart 2018

Moqueca (Brazilië)

MOQUECA

1 kopje citroensap
1 teentje knoflook
1 laurierblad
4 gedroogde pikante pepers
witte peper
zout
1 eetlepel tomatenpuree
500 gram zeeduivel
500 gram kleine roze garnalen (ongepeld)
1 rode paprika
2 uien
25 centiliter palmolie
400 gram grote rauwe gamba’s
30 centiliter kokosmelk


Doe voor de marinade citroensap, uitgeperste knoflook, laurierblad, de in de lengte doormidden gesneden pepers, witte peper, zout en een beetje tomatenpuree in een ruime schaal. Roer goed door elkaar.
Marineer de zeeduivel gedurende 24 uur. Als u de vis uit de marinade haalt, moet u erop letten dat er geen stukjes van de pepers op achterblijven. De smaak ervan is zeer heet!.
Kook de roze garnalen 15 minuten in een halve liter water. Maak van de garnalen (zonder te pellen) inclusief het kookvocht met staafmixer of keukenmachine een dunne puree. Filter die door een zeef. Verder gebruikt u alleen het gezeefde vocht; de in de zeef achterblijvende vaste bestanddelen hebben geen smaak en kunt u weggooien. U hebt nu dus in feite een soort garnalen-essence.
Snij de paprika en de uien fijn. Fruit ze in de zonnebloemolie. Voeg vlak voor ze bruin worden de palmolie toe en vervolgens de zeeduivel.
Laat 10 minuten garen. Voeg de garnalen-essence, de gamba’s, de kokosmelk en peper en zout naar smaak toe. Laat het geheel iets inkoken en schud af en toe de pan om aanbakken te voorkomen. Schudden is beter dan roeren omdat de vis en de gamba’s gemakkelijk kunnen beschadigen.
Serveer de moqueca met witte rijst.

4 personen

gebied : Brazilië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Gall & Gall Magazine maart 1997

Geen opmerkingen: