woensdag 28 maart 2018

Rissois de Caramarão (Argentinië)

RISSOIS DE CAMARÃO

DEEG
1 theekop melk
1 theekop water
2 eetlepels boter
2 theekoppen bloem
1 afgestreken theelepel zout

VULLING
300 gram gepelde garnalen
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
1 theekop melk
2 eierdooiers
4 eetlepels citroensap
zout naar smaak
peper naar smaak
1 theelepel nootmuskaatpoeder

1 ei
paneermeel


Doe voor het deeg melk, water, boter en zout in een steelpan. Verwarm langzaam. Neem ruim voordat de massa gaat koken de pan van het vuur. Voeg al roerend geleidelijk de bloem via een zeef (om klontjes te voorkomen) toe. Plaats de pan terug op een niet te hoog vuur. Blijf roeren tot er een dikke massa ontstaat (het deeg laat dan los van de wand van de pan). Haal het deeg uit de pan en laat dit een half uur rusten op een bord.
Laat de garnalen maximaal 15 minuten zachtjes koken. Laat gelijktijdig de boter smelten in een koekenpan. Roer de bloem erdoor en laat zachtjes pruttelen. Voeg, zodra de bloem van witgeel naar grijs verkleurt, de melk toe. Verwarm de massa maar laat deze niet koken. Voeg dan achtereenvolgens de garnalen, de eierdooiers, het citroensap, nootmuskaatpoeder, zout en peper toe. Roer de massa eventjes voorzichtig door elkaar zodat de garnalen niet beschadigen. Zorg dat het geheel niet gaat koken. Neem de pan van het vuur. Laat afkoelen.
Rol het deeg tot pannenkoekdikte uit in de vorm van een lange, brede strook. Snijd de strook in vier gelijke delen. Verdeel elk deel denkbeeldig in twee helften. Schep een kwart van de vulling op de ene helft. Vouw de andere helft er overheen, zodanig dat de vorm van een halvemaan ontstaat en snijd eventueel het overtollige deeg eraf. Druk het deeg rond de vulling een beetje aan. Druk de randen van de pasteitjes aan met een vork, zodat een gekartelde rand ontstaat.
Klop het ei los. Haal de deegschelpen door het ei en vervolgens door het paneermeel. Frituur de empanadas 10 minuten in hete olie tot ze lichtbruin zijn.

4 personen

gebied : Argentinië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Gall & Gall Magazine maart 1997

Geen opmerkingen: