zondag 25 maart 2018

Zalmsteak met witte-wijnsaus

ZALMSTEAK MET WITTE-WIJNSAUS

1 sjalotje
115 gram boter of margarine
½ pot visfond (à 380 milliliter)
1 deciliter droge witte vermout
1 deciliter droge witte wijn
6 struikjes witlof
1 eetlepel (olijf)olie
½ theelepel suiker
1 theelepel (witte-wijn)azijn
4 zalmsteaks (à 70 gram)
3 eetlepels slagroom


Sjalotje pellen en fijn snipperen. 100 Gram boter in blokjes snijden. In pan op hoog vuur sjalotje, fond, vermout en wijn in 15 minuten laten inkoken tot 1 deciliter. Saus boven hoge pan door zeef schenken. Boterblokjes met staafmixer of garde door saus kloppen.
Witlof wassen, schoonmaken en in repen van 1 centimeter snijden. Repen halveren. In wok of koekenpan olie en rest van boter verhitten. Witlof 2 minuten al omscheppend bakken. Suiker en azijn toevoegen en geheel nog 1 minuut verwarmen.
Intussen zalmsteak op plat bord leggen. Afdekken met magnetronfolie. Zalm 2 minuten in magnetron op hoogste stand (700 Watt) verwarmen. Saus opnieuw verwarmen en slagroom erdoor scheppen. Witlof in midden scheppen. Saus ernaast scheppen. Zalm erbovenop leggen.
Serveren met gekookte minikrieltjes.

4 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande maart 1997

Geen opmerkingen: