zondag 25 maart 2018

Honing-chilisaus (Bali, Indonesië)

HONING-CHILISAUS

1 eetlepel olie
2 fijngesneden sjalotjes
1 fijngesneden rode peper
2 geperste teentjes knoflook
½ theelepel gemalen ketoembar
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel tamarindepasta
5 eetlepels honing


1 Eetlepel olie verhitten en 2 fijngesneden sjalotjes, 1 fijngesneden rode peper en 2 geperste teentjes knoflook 4 minuten bakken. ½ Theelepel gemalen ketoembar, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel tamarindepasta, 5 eetlepels honing en 1 ½ deciliter water toevoegen. Saus op zacht vuur 15 minuten koken en warm serveren.

gebied : Bali, Indonesië
gerechtsoort : saus

bron : Tip Culinair maart 1996, De Indische Special

Geen opmerkingen: