zondag 25 maart 2018

'Japanse' eierhapjes (Japan)

‘JAPANSE’ EIERHAPJES

3 eieren
6 plakjes rookvlees (vleeswaren)
18 sprietjes bieslook
2 theelepels sojasaus (Chinese Emperor)
2 theelepels geraspte mierikswortel
enkele druppels tabasco
1/3 komkommer
12 rode toastjes


Eieren in 10 minuten hard koken. Eieren onder koud water afspoelen en pellen. Intussen rookvlees in reepjes van 1 centimeter breed snijden. Bieslooksprietjes elk in 3 stukken knippen. In kommetje sojasaus en mierikswortel door elkaar roeren. Op smaak brengen met tabasco.
Van eieren kapjes afsnijden (worden niet meer gebruikt) en in 12 plakjes snijden. Komkommer schillen en in 12 plakjes snijden.
Op toastjes plakjes ei en stukjes bieslook leggen. Soja-mierikswortelsausje nogmaals doorroeren en op ei scheppen. Plakjes komkommer erop leggen en reepjes rookvlees erover verdelen. Direct serveren.

12 stuks

voedingswaarde : 25 kcal per stuk
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Allerhande maart 1997

Geen opmerkingen: