woensdag 10 januari 2018

Savooiekool met gembersausje

SAVOOIEKOOL MET GEMBERSAUSJE

1 groene of gele savooiekool (1½ kilogram)
1 citroen
3 gemberbolletjes
½ eetlepel maïzena
4 eetlepels gembersiroop
½ rode paprika


Van kool buitenste blad verwijderen. Kool in reepjes snijden. Stronk verwijderen. Wassen en met aanhangend water in pan doen. Kool in 10 minuten gaarkoken. Intussen citroen uitpersen (4 eetlepels sap). Gemberbolletjes zeer fijn snipperen. In kommetje maïzena met 1 eetlepel koud water tot glad papje roeren. In steelpan doen: citroensap, fijngesneden gember, gembersiroop en 4 eetlepels water. Aan de kook brengen. Al roerende maizenapapje toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Paprika wassen en zaadlijst verwijderen. In zeer dunne reepjes snijden. Paprikareepjes in drieën snijden. Kool afgieten. Sausje erdoor scheppen. Overdoen in schaal. Paprika erover verdelen.
Lekker bij lamsgehaktballen en patates frites.

4 personen

voedingswaarde : 180 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip januari 1990

Geen opmerkingen: