GEBAKKEN KNOLSELDERIJ MET SHII-TAKE EN NOTEN
1 selderijknol (500 gram)
100 gram shiitake paddenstoelen
50 gram gerookte amandelen
2 eetlepels rozijnen
25 gram boter of margarine
1½ theelepel kerriepoeder (mild)
100 gram gezouten cashewnoten
Knolselderij in 4 plakken van 1 centimeter dik snijden (rest wordt niet gebruikt). Plakken halveren, schillen en wassen. Mooi selderijgroen achterhouden voor garnering. Paddenstoelen schoonvegen. Grote halveren. Amandelen grof hakken.
In kommetje met heet water rozijnen 5 minuten weken. Knolselderijplakken bestrooien met kerriepoeder. In koekenpan (met antiaanbaklaag) helft van boter verhitten. Knolselderijplakken in 15 minuten goudbruin en gaar bakken. Halverwege keren. Met schuimspaan uit pan nemen. Dakpansgewijs op schaal scheppen. Met aluminiumfolie afdekken. Aan bakvet rest van boter toevoegen. Op hoog vuur onder voortdurend omscheppen paddenstoelen en noten 2 minuten bakken. Rozijnen afgieten en door paddenstoelen-notenmengsel scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Naast knolselderijplakken scheppen. Garneren met selderijgroen.
4 personen
voedingswaarde : 310 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip januari 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten